måndag 2 mars 2009

Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka!

Ibland när man känner att man kanske inte presterat så bra som man önskat, så finns ju alltid trösten i att det finns dem som har det värre och gjort bort sig ännu mer.

I det här inlägget tänkte jag lista lite personer som steg upp som en sol och blev folkkära för att sedan sabotera allt...
-
5. Tomas Brolin, fotbollsspelare i världsklass och uttagen i världslaget efter VM 1994. Skadade foten vid något EM-kval och blev aldrig sitt rätta jag igen. Efter att överviktig försökt att slå sig fram i premier league (med blodigt bandage på huvet) korades han till det sämsta nyförvärvet någonsin i den engelska ligan. Efter att karriären var avslutad slog han sig ihop med Dr. Alban och Björn Borg och bildade bandet "Friends in need". Varför Tomas? Varför?

4. Ulf Larsson, komiker och skådespelare som under toppen av sin karriär var programledare för söndagsöppet och medverkade i komediserien Kusiner i kubik. Började senare att titta lite väl djupt i flaskan, men det "värsta" av allt - han började banta... Framgångsrikt. En avmagrad Uffe Larsson försökte charma publiken i den tredje säsongen av Let's dance men blev istället utröstad i det första programmet.

3. Ken Ring, en hyllad rappare ifrån huvudstadens förorter som raserade allt genom att under en spelning på vattenfestivalen mana publiken till att storma slottet och vålda prinsessan Madeleine. Som artist dog Ken där och då. År 2006 dömdes han även till sex månaders fängelse för grovt bedrägeri.

2. Ludmila Engqvist, en föredetta dopad sovjetisk häcklöpare gifte sig med en svensk och bjöd en svältfödd svensk publik på framgångar i friidrott. Tog guld i OS 1996 och året senare vann hon både VM och bragdguld. Efter att behandlats för bröstcancer gjorde hon comeback inför en gråtande publik på Stockholms stadio till tonerna av Pippi Långström. När friidrottskarriären var över bestämde hon sig dock för att inleda en karriär i bob. När framgångarna uteblev där gick hon tillbaks till gamla "beprövade metoder" och 2001 åkte hon fast för doping. Efter det glömde hela det svenska folket Ludmila Enqvis... förlåt Leonova.

1. Sven Nylander, som ständigt hamnade utanför prispallen, men ändå lyckades med konsten att bli folkkär och erkänd... Han var renligheten själv i en bransch där folk sätter en dopingspruta i armen så fort någon kollar bort. Sven blev efter sin karriär ansiktet för organisationen Ren Idrott i Sverige och han var ett självklart inslag som hedersgäst vid EM i friidrott 2006. Olyckligtvis valde han då att snorta näsan full med kokain tillsammans med Patrick Sjöberg, men istället för att som Patrick erkänna sitt misstag kom "Sven-14-år-och-ska-ljuga-föräldrarna-angående-smygrökning" fram och förnekade all inblandning. Undra vad Sven gör idag...?
-

http://www.youtube.com/watch?v=0Pq8PwHFhy8

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det största sveket i världshistorien var dock när Bret Hart vägrade tagga in brorsan Owen.

Ludmila i all ära, pretty stort svek det där med. Men Bret... allvarligt talat!!!!!

Kris sa...

J.J
Detta inlägg handlade om folk som gjort bort sig, inte om svek.

Jag tror att din gode Owen Hart hade ett och annat att förklara för "Stunning"/"Stone cold" Steve Austin innan han gick bort... RIP Owen.

För övrigt så såg jag att Bret skrivit om allt det där. Ska nog se till att inhandla den vid tillfälle.

Anonym sa...

Men du kan inte på fullaste allvar mena att "Friends in need" gjort bort sig?

Detta är ju svensk pop när den är som bäst!

Anonym sa...

Ja, för alla vi längtar ju verkligen efter sommaren...

För ungefär ett år sen var jag uppe i Sthlm på konferens. Då satt Brolin och Dr. Alban i hotellbaren och drack pilsner. Satt säkert och funderade ut nästa "slagdänga"... Kanske något i stil med att "Friends in needs feat. Kicki Danielsson" och hottar upp "Papaya coconut"??