söndag 5 april 2009

Ett säkert vårtecken

Då var det dags igen... Nu väntar en tid med nagelbitande, frustration, magsår och förhoppningsvis en hel del ren och pur glädje. För imorgon spelar IFK Göteborg sin första match i årets i allsvenska borta mot Helsingborgs IF. En tuff inledning på säsongen, men samtidigt en bra match som vid vinst kan bygga upp ett starkt självförtroende såhär i inledningen.

Årets upplaga av blåvitt känns väldigt spännande på många sätt. Dels har vi generationen som snart eller nyss tagit studenten som känns väldigt lovande. Vissa av dem visade ju rejält framfötterna redan förra året och om Robin Söder kan visa upp det spel han hade på sensommaren förra året så vinner han skytteligan i år. Till denna generation hör även Jakob Johansson, Erik Lund, Niklas Bärkroth samt "generationens veteran" Gustav Svensson.

Nästa intressanta generation är de herrar som kom in som ungdomar, men nu spelat ett par säsonger och borde vara beredda på att ta nästa steg. Här pratar vi främst om Ponus Wernbloom, Ragnar Sigurdsson och Mattias Bjärsmyr. Spelare som redan levererat och deltagit i landslag, men som mycket väl kan ta ett steg till och bli spelare av hög internationell klass. I denna kategori vill jag även placera in nyförvärvet Kalle Svensson, även om han på sätt och vis redan "been there, done that". När det gäller dessa herrar hoppas jag att Mild är beredd att ta rejält betalt ifall proffsklubbarna börjar rycka i dem till sommaren.

Nyckeln i årets allsvenska kanske dock finns i nästa generation, nämligen dem som är i min ålder och inte längre är att betrakta som varken unga eller lovande... Det är i dessa spelare jag tror att luckan efter Niclas Alexandersson kan fyllas igen, vilket troligen är nyckeln till om säsongen slutar med pyttipanna eller i övre mitten av tabellen. Spelarna jag främst tänker på är Tobias Hysén och Adam Johansson. På något sätt vill jag även ha med Hjalmar Jonsson i denna generationen, men det känns rent korkat att tro att denne ens skulle kunna göra saker med en boll som Alex gjorde med ett element...

Utöver nyss nämnda spelare vilar även ett stort ansvar på danske målvakten Kim Christensen. Kan han agera förtroendeingivande och leda allsvenskans bästa backlinje är mycket vunnet. Sen kommer Sella som i sina bästa dagar håller landslagsklass, medan han de sämre dagarna inte ens träffar en ladugård inifrån, och som tillsammans med Thomas Olsson får agera veteraner i årets trupp. Kan TO vara skadefri och vara den där kreativa kraften på mittfältet så blir nog matcherna betydligt trevligare att titta på.

Även om signaturen Lasse troligen tippar och hoppas på något helt annat så tror jag på en skön 2-1 seger för blåvitt imorgon. Innebandyprofilen Henke Larsson får säkert tån eller skallen på någon boll som letar sig förbi Kim, men annars är det Wernblooms afton imorgon. Ett mål och ett målgivande pass, som Robin Söder sätter dit i sista kvarten, kommer att få änglarna i himlen att le brett och se fram emot ett hoppfullt år.

----------------------------------------------------

P.S Som ni kanske märkt så har det varit viss stilltje när det gäller nya inlägg de senaste dagarna. Beror egentligen inte på något speciellt, mer ett tecken på att det funnits för lite att skriva om samt att vårvädret utanför lockar mer än datorn D.S

1 kommentar:

Lasse sa...

Min stora förhoppning att fiskrenset från norr ska få en ordentlig Lantz-tackling tillbaka hem!

Sen att förra årets mest orättvist hypade spelaren Robin Söder ens skulle kunna snubbla in en boll av misstag låter helt otroligt.

Däremot kommer förra årets riktiga genombrott Rasmus Jönsson att göra de skånska färgerna stolta. 3-0 till HIF.