tisdag 18 augusti 2009

Sparsam eller snål?

Man säger ju att gränsen mellan två skilda ting ibland är hårfin. Så även när det gäller att vara "sparsam" kontra att vara direkt "snål"...

Här nere i Schweiz vet dem sannerligen hur man tar betalt för saker och ting... Det är snordyrt! Därför känns det ju ganska motiverat att faktiskt hålla lite grann i plånboken medan man är här.
När jag bodde på hotellen i USA brukade det finnas tvättstuga på hotellet som man kunde använda för någon dollar. Så är inte fallet på det här hotellet, utan man får helt enkelt lämna in sin tvätt i receptionen och betala ett fast pris för varje plagg. Nedan följer ett utdrag ur prislistan:

Piketröja: 5:-
Jeans: 10:-
Skjorta: 9:-
Kalsonger: 2.50:-
Sockar: 1.50:-
T-shirt: 3.60 :-

Priserna är i CHF, vilket omvandlat till kronor med dagen forex-kurs är 6.92 SEK per 1 CHF. Med andra ord så springer det ju iväg en del...

För att då hålla nere mina kostnader har jag börjat tvätta mina mindre plagg för hand i hotellets handfat och det har fungerat jättebra. Dock är det lite svårt att definiera för sig själv om man bara är snål eller om faktiskt är sparsam. Vad säger du?

5 kommentarer:

Albinssonskan sa...

Men företaget måste väl för fasen stå för den kostnaden?!?!??!?!

Anonym sa...

Det är den typen av kostnader som ingår i traktamentet så på sätt och vis så står dem ju för den...

Fast då hamnar man ju i scenariot att man måste ta pengar som annars skulle hamnat i ens egna plånbok.

Albinssonskan sa...

Hm, ja då kanske det är lite snålt faktiskt..... :-)

Anonym sa...

SNÅL!

Kris sa...

Varför är det inte någon som nämner "huslig" i någon kombination av svärmorsdröm?