tisdag 15 mars 2011

Uppdatering

Japan
Ser precis på TV att reaktor 2 i Fukushima haft en ytterligare explosion och den här gången verkar det vara betydligt värre än tidigare och man har nu evakuerat all personal förutom ett 50-tal som ska jobba vidare och försöka kyla reaktorn så gott det går. Man befarar att radioaktiva ämnen läckt ut, men man vet ännu inte omfattningen. Antar att ni när ni läser detta kommer att veta mer. Reaktorn är av samma typ som de jag jobbar på och det befann sig GE folk där när jordbävningen och tsunamin slog till. Alla befinner sig dock i säkerhet. Dessvärre har jag ingen aning om hur det står till med mina japanska vänner från traineeprogrammet och det är ju bara att hoppas att de mår bra.

Nu kommer väl alla kärnkraftmotståndare få vind i seglen och prata om reaktorsäkerhet. Man kan väl säga lite vad som helst, men hur det än går med reaktorn så garanterar jag att dödsantal och skadan efter tsunamin är betydligt värre än reaktorerna. Ska det då vara förbjudet att bosätta sig i låglänta kustområden? Nog om detta, det är tragiskt som det är.

Veckan som gick
Veckan gick relativt smidigt på jobbet och nu har man kommit igång lite grann. Det väl egentligen först den här och nästa vecka som arbetet kommer att dra igång på riktigt.

Jag ska jobba nattskift vilket innebär att jag kommer att fastna i trafiken in till Philadelphia på morgonen och ut från Philadelphia på eftermiddagen. Därför tog jag beslutet att byta hotell till ett liknande (samma kedja) lite närmare själva verket. 

Utsikt från hotellrumsfönstret. Bra zoom på kameran gör att det ser närmre ut än vad det är...

Philadelphia
I söndags tog jag bilen ner till centrala Philadelphia vilket var en resa på ungefär 30 minuter. Strosade runt och kollade in lite olika turistattraktioner. Ett mycket trevligt besök och jag låter väl bilderna tala för sig själva.

När jag anlände så pågick det visst en irländsk parad. Ett något annorlunda möte kan man ju tycka... På torsdag är det St. Patrick's Day och det tar man seriöst här i staterna (mer om detta i "Veckan som kommer")

Så här fina bilder blev det aldrig med den gamla kameran. Ett kanonköp!

Liberty Bell - Den världsberömda klockan med sin spricka. En gång i tiden ringde den i Independence Hall i Philadelphia. Alltså i samma byggnad som man skrev fredsdeklaration. Med andra ord en i stort sett helig klenod här i staterna och ett "måste ses" bland turister.

Kärlek helt enkelt. Långt bort i bakgrunden skymtar Philadelphia Art Museum, alltså byggnaden med de berömda trapporna som Rocky sprang upp för.

Och här en bild från toppen av ovan nämnda trappa.

Kväll och dags att lämna staden.

Veckan som kommer
Kommer att bli lite mer jobb nu när revisionen börjar närma sig. På torsdag är det som sagt St. Patrick's Day vilket är ett stort jippo här. Det är märkligt hur amerikanarna kan vara så himla pro-Irland, men allt faller väl tillbaks på att det är en fest och folk gillar att festa. Personer vars gammelfarfar emigrerade från den gröna ön kallar sig för irländare, men samma person väljer även bort Guinness för Bud Light och man vill inte veta av Jameson whiskey... Dessvärre så är det jobb på fredag och jag har en känsla av att man kommer vara stenhård med alkoholkontroller på morgonen efter. Med andra ord får det bli en lugn afton för min del.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Hiro och Nagazaki! Hoppas du hör från dem snart. Mysigt det ser ut i Philly! Kram

Kris sa...

Han heter Shigeo!

Jag mailade Hiro för någon vecka sen men han har inte svarat. Å andra sidan har han inte svarat på den epostadressen på säkert 1 år så det behöver inte vara ett ont omen.

Däremot så har jag kommit fram till att varken Hiro eller Shigeo jobbade på Fukushima.