tisdag 27 juli 2010

Skottland

Tänkte posta lite bilder från skottlandsresan jag och Per gjorde tidigare i sommer. Liksom förra året tog vi ett flyg med Ryan Air över till Prestwick där vi hyrde bil och sedan körde runt i nästan en vecka. Den hår gången var siktet inställt på den vackra ön Skye längs med den skotska västkusten.

Talisker whisky, destilleriet ligger på ön. En halvrökig whisky vars 18-åriga variant är helt fantastisk. Till och med så god att den senare under sommaren "vann" den whiskyprovning vi anordnade i Pers familjs sjöbod i Smögen.
En inte helt ovanlig utsikt från vägarna på ön

En klippa känd som Old Man of Storr. Notera det där lilla turkosa man ser precis i nederkant av klippan. Det är en människa...


Kilt Rock och ett vattenfall - Kanske inte syns så bra men klippan ser ut som en kilt.
Point Neist lighthouse på öns västra sida. Här såg vi en späckhuggare dyka up ur havet. Både jag och Per blev som barn och efteråt var vi nästa lite tagna... Om det inte framgår så är det Per som är med på bilden.


Eilean Donan Castle utanför byn/staden Kyle of Lochals varifrån bron tar en över till Isle of Skye. Slottet är bland annat känt från filmen Highlander.

Här har vi bestigit Storbritanienss högsta berg Ben Nevis, 1344 m. Det tog oss ungefär två timmar upp och 1,5 timme ner. Som ni ser gjordes bestigningen i ett par "New Balance retro style"-skor, allt annat än anpassat för vassa stenar. Jag hade träningsvärk i nästan en vecka efteråt... Till vänster i bild syns även Loch Ness.

Sista dagen tillbringade vi i Edinburgh. Här en utsikt över staden från slottet.

2 kommentarer:

Albinsson sa...

Kul att du väckt upp din blogg igen efter semestern. Vi läser varje dag!

Kram
Mor & Far

Kris sa...

Tackar! Kul att åtminstone någon läser den :) Haha!