söndag 25 juli 2010

En vecka i Kalifornien

Så har man varit här i en vecka. Det har varit full fart vid skolbänken skulle man kunna säga och resultatet efter efter den här veckan är att jag numera är kvalificerad riggare enligt ASME 30.9B... Med andra ord så får jag rigga tunga saker som sedan skall lyftas med kran. På måndag ska vi ha prov på reaktordelar samt olika reaktorbyggnader. Det är rätt mycket saker man måste ha koll på då så imorgon söndag blir det till att studera.

Jag bytte hotell i onsdags. Det var absolut inget fel på hotellet jag bodde på, men hotellet jag bor på nu är det jag bott på innan när jag varit här och dessutom är det lite billigare (GE gillar när man sparar pengar åt dem).

Har försökt att träna lite. Inte direkt någon hårdträning, men har faktiskt varit på gymmet eller vart ute och sprungit 5 gånger den här veckan. Tror att det var i onsdags som jag fick för mig att ge mig ut och springa i eftermiddagsvärmen vilket nästan höll på att bli det sista jag gjorde här i jordelivet... Sällan har en kall flaska vatten smakat bättre som den gjorde när jag slutligen och slutkörd kom tillbaks till hotellet.

Som jag skrivit tidigare så gjorde jag ett besök till Muir Woods (redwoodträd) nordväst om San Francisco och senare ett besök till själva staden. I veckan har jag faktiskt inte gjort så himla mycket mer än tränat, pluggat, softat vid poolen och självklart då varit på jobbet.

Idag (lördag) tog jag bilen ner till Santa Cruz. mest för att hitta på något, men också för att softa lite på stranden och ha det allmänt gött. Stranden hade en boardwalk som även fungerade som nöjesfält med alltifrån karuseller till casino och popcornvagnar. Passade även på att ta ett dopp i Stilla Havet för första gången i mitt liv (det var faktiskt rätt så kallt). Nu är det bara Norra ishavet och Antartiska Oceanen kvar innan jag badat i alla fem världshaven... Rätt irrelevant egentligen eftersom jag tvivlar starkt på att jag någonsin kommer att bada där i vilket fall som helst...

Nog skrivet, laddar upp lite bilder från veckan som gått. Sedan tänker jag dra igång en hyrfilm (Book of Eli) som jag hyrde tidigare idag.


Här står man i självaste Redwoodskogen San Francisco


Två bilder på Mustangen jag kört runt med här. Helt ok!

Santa Cruz beach boardwalk. Strand och nöjespark i ett och samma paket

Typ som en donut med socker på. Slängde skiten efter tre tuggor... Troligen uppemot 100 points enligt viktväktarna...



Till sist: Här är det fortfarande lördag, men hemma i Sverige har klockan passerat midnatt med några timmar och därmed fyller världens bästa bättre hälft år idag! Grattis!

Inga kommentarer: