söndag 21 november 2010

St. Feliu de Guíxols - Barcelona - Girona

Så var det dags för lite semester ner til min gamla klasskamrat från tiden på Hässlögymnasiet, Andreas. Han bestämde sig för att fortsätta att satsa på pilotkarriären och efter några "magra" år lyckades han få jobb som pilot på Ryan Air. Sen några år tillbaks är han kapten och har jobbat från deras baser i Stanstedt (London) och Nyköping (Stockholm), men sedan drygt två år tillbaks har han varit stationerad i Girona utanför Barcelona.

Vi brukade ses ungefär en gång per år innan, men nu hade det hunnit dröja mer än tre år sedan vi sist sågs. Riktigt kul att träffa honom och på köpet även träffa hans sambo Jessika som även hon är pilot på bolaget.

Kom ner sent på måndagen så då fick det bli en flaska spansk brandy och allmänt skitsnackande, för att på tisdagen inleda dagen med att traska ner till stranden i byn dem bor, St. Feliu de Guíxols.

Ovan: Frukost på stranden
Tisdagen bjöd på fint väder med solsken och ungefär 18 grader så vi passade på att ta en öl uppe på takterassen. Utsikten (se video) skämdes inte för sig. Man såg bland annat snötäckta Pyrenéerna, byn med tillhörande strand samt medelhavet.

TYDLIGEN KAN JAG INTE LÄGGA UPP VIDEOS - FÅR BLI ANNAT INLÄGG


På onsdagen tog vi bilen in till Barcelona och tog in på hotell. Blev en heldag med sightseeing, shopping, massa ätande och drickande samt ännu mer drickande på nattklubb. Betongkeps på torsdagen med andra ord...


Ovan: Här står man framför "Sagrada Familia"

Ja, "Heliga familjen" är ett av Barcelonas landmärken. Tydligt hur den spanska solen sken med sin frånvaro och det var faktiskt lite småkallt.

Stora charmen med Barcelona är nog gränderna, närheten till havet samt känslan av att det är en internationell metropol. Sen är ju stan lite speciell eftersom invånarna själva ser sig som katalaner och inte spanjorer (undantag när dem vann VM-guld i somras). Inga spanska flaggor och skyltar, menyer etc. skrivna på katalanska...


På kvällen fick vi sällskap av en annan Ryan Air-pilot, Jonas som hängde med oss. Så nedan en bild av resesällskapet. Ska väl tilläggas att bilden är tagen "dagen efter". Andreas till vänster, Jessika i mitten och Jonas aka "Peter Siepen" till höger.


Efter att "genomlidit" torsdagen och blivit människa igen först på fredagen drog jag och Andreas in till Girona för en långlunch innan det var dags för mig att åka hem. Tydligen ska man få tur om man tog en tigerstaty på rumpan; sagt och gjort - bildbevis nedan.

Inga kommentarer: