onsdag 14 april 2010

Biffen är tillbaks...

Klassisk göteborgshumor när den är som bäst, alltså den här tvetydigheten när något kan betyda två saker. Ex. "När man dricker vin direkt ur flaskan är det viktigt att man håller på etiketten".

Att biffen är tillbaks innebär dels att jag (självutnämnd biff) skriver något på bloggen igen. Men även att jag är tillbaks som människa efter en rätt tung period med mycket arbete och förkylning.

Framför allt så innebär dock "biffen är tillbaks" att Kristian "Biffen" Lindberg, försvunnen och efterlyst av sin familj sen några veckor nu har gett sig tillkänna. Jag har känt Kristian i över 20 år och han har förekommit i flera olika sammanhang. Vi spelade fotboll ihop i Marieholms BoIK, gick på samma skola, sett på ett antal blåvittmatcher (han är stor supporter) samt att han även jobbade på volvo lastvagnar där jag sprang på honom titt som tätt.

Tydligen så fick Kristian för sig att, efter att ha blivit blåst på pengar i Bangkok och haft ett aktivt liv på facebook helt plötsligt att åka på semester utan att meddela någon och eller höra av sig. När ingen aktivitet syntes på facebook och email och annat förblev obesvarade och ingen hemifrån visste vart han höll hus under dryga tre veckor skrämde han helt enkelt slag på sina nära och kära.
Efter att media började skriva om fallet så involverades en hel del svenskar i Thailand och det tog inte lång tid innan man hittade honom där och uppmanade honom att ringa hem :)
Kristians reaktion:

-------------------------

Annars då om livet här i Mexico. Som jag skrev innan - efter en rätt tung period så börjar man se ljuset i tunneln. Den här veckan har vi hittills kört 10 h arbetsdagar och med lite tur har bilåkandet begränsats till strax över en timme enkel väg. Detta har inneburit att man helt plötsligt fått 2-3 timmar på sig att göra något, typ gå ut och äta eller ta en promenad. Helt otroligt och oerhört uppfriskande måste jag säga!

------------------------

Idag när jag var ute på strapatser började det att spöregna, tog då en taxi hem (kostade i runda slängar 15 spänn). Taxin var ett riktigt vrak och skramlade och hade sig. alla varningslampor lyste, men det hade chaffisen effektivt avskärmat sig ifrån genom att klistra över lamporna med en jesusbild...

På samma tema... Var ute och gick i söndags. Man stöter då på en del gatuförsäljare av alla dess slag. Den här snubben hade riktat in sig på rätt så stora träfigurer. Fanns i två olika teman - Jesusmotiv eller alligatorer... Ingen mellanmjölk där inte!

-----------------------

Om ni såg "Vem vet mest" på SVT idag/igår (tisdag 13 april) så såg ni även min svägerska Jossan (författare till den här bloggen, bl.a.). Hon skall även gratuleras för att hon nyligen fått ett nytt jobb - Grattis och stort lycka till!

-----------------------

Skärpning blåvitt! Nog sagt om det

1 kommentar:

Jossan sa...

Tack för gratualtionen för jobbet. Dock inte så nöjd med annonseringen för VVM. Jag skäms fortfarande! Haha!
Kan fortfarande vakna mitt i natten, kallsvettig och gräma mig över att jag inte fick de andras frågor.